söndag 29 mars 2015

Pannkakor och vegetarisk wrap


Maja stod för maten denna söndag. Hon hade bestämt att det skulle serveras pannkakor. Jag vågade inte på grund av ägg och mjölk så Maja gjorde en wrap med sojabullar från ICA:s Gott Liv sortiment.


Även dessa köpte jag i lördags. Priset var för dem också 15 kronor.

Maja gjorde dubbel sats av detta pannkaksreceptet:

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
2-3 msk smält smör eller margarin

Blanda mjöl och salt i en skål.
Häll i hälften av mjölken.
Rör om och vispa till en klumpfri smet. Häll i resten av mjölken och knäck i äggen.
Vispa smeten slät med smält smör och låt den stå och svälla en stund.
Beräkna ca 1 dl till en pannkaka.
Servera med sylt och knäckebröd.


På Magdas tallrik finns två pannkakor med socker och jordgubbssylt emellan. Sedan rullas den ihop som en rulltårta.



I min wrap fanns förutom sojabullar också sallad, tomat, gurka och avokado. Lite iFraiche från Oatly med vitlök ringlades över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar