söndag 1 mars 2015

Ris med grönsaker och fläskytterfilé


En perfekt rätt att laga om du har ris över sedan dagen innan.

Jag lagar den som ensamrätt till mig men som tillbehör till familjens fläskytterfilé.

3 dl ris
6 dl vatten
1/2 tsk grönsaksbuljongpulver
1 liten röd lök
1 stor morot
6-8 champinjoner
2 dl frysta gröna ärtor
1 vitlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Koka ris i vatten och grönsaksbuljongpulver.
Skär morot och champinjon i mindre bitar.
Hacka löken fint.
Fräs morot, svamp och lök tills allt mjuknat och fått lite färg.
Pressa ner vitlök.
Blanda ner riset och tillsätt ärtorna.
Smaka av med kryddor.
Låt allt bli varmt.

Servera med sallad.

1,1 kg fläskytterfilé
1 1/2 dl BBQ-sås
1 msk kinesisk soja
vatten

Blanda ihop BBQ-sås och soja. Sköljde ur BBQ-flaskan med lite vatten.
Marinera fläskytterfilén i några timmar. Gärna över natten.
Bryn köttet runt om och lägg i en ugnsfast form.
Stek färdigt i ugnen 180 grader i ca 25-30 minuter. Beror på din ugn.
Använd helst en termometer till en innertemperatur på 63 grader.
Låt köttet vila en stund innan du skivar upp det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar