Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 1 mars 2015
Ris med grönsaker och fläskytterfilé
En perfekt rätt att laga om du har ris över sedan dagen innan.
Jag lagar den som ensamrätt till mig men som tillbehör till familjens fläskytterfilé.
3 dl ris
6 dl vatten
1/2 tsk grönsaksbuljongpulver
1 liten röd lök
1 stor morot
6-8 champinjoner
2 dl frysta gröna ärtor
1 vitlök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Koka ris i vatten och grönsaksbuljongpulver.
Skär morot och champinjon i mindre bitar.
Hacka löken fint.
Fräs morot, svamp och lök tills allt mjuknat och fått lite färg.
Pressa ner vitlök.
Blanda ner riset och tillsätt ärtorna.
Smaka av med kryddor.
Låt allt bli varmt.
Servera med sallad.
1,1 kg fläskytterfilé
1 1/2 dl BBQ-sås
1 msk kinesisk soja
vatten
Blanda ihop BBQ-sås och soja. Sköljde ur BBQ-flaskan med lite vatten.
Marinera fläskytterfilén i några timmar. Gärna över natten.
Bryn köttet runt om och lägg i en ugnsfast form.
Stek färdigt i ugnen 180 grader i ca 25-30 minuter. Beror på din ugn.
Använd helst en termometer till en innertemperatur på 63 grader.
Låt köttet vila en stund innan du skivar upp det.
Etiketter:
fläskkött,
vegetarisk,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar