tisdag 24 mars 2015

Veganska vårrullar i salladsblad



När gubben njuter och ber dig laga maten en annan gång vet du att du lyckats.

Så enkelt. Så fräscht och så nyttigt.

- Mycket godare än tacos, tyckte gubben.

Magda rynkade på näsan:

- Ska jag behöva äta sådant veganskit?
- Prova! Det var gott, svarade gubben.

Medan Magda tuggar ser jag hur hennes ögon lyser upp. Men erkänna att det var gott kom först efter en stund.

Jag använde mig av Anamma veganfärs men du kan givetvis använda dig av vanlig animalisk färs.

600 gram Anamma veganfärs
3-4 vitlöksklyftor
knappt 1 dl sweet chili sås
knappt 1 dl japansk soja sås
100 gram glasnudlar
1-2 avokado
1 mango
1 stor morot
3/4 gurka
1 huvud isbergssallad
färsk koriander

Bryn färsen.
Pressa i vitlöken och tillsätt sweat chili sås och soja sås.
Steka någon minut till.



Tillaga nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
Dela, kärna ur, skala och klyfta avokado och mango.
Skala och strimla morot.
Strimla gurka.


Ta ut stora hela blad från salladshuvudet och skölj dem.
Var och en fyller bladen med färs, nudlar, frukt och grönt. Rulla ihop och njut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar