tisdag 10 mars 2015

Vegetarisk tortellinigratäng


Stod på Maxi och tittade på deras "färska" vegetariska utbud. I disken bakom fanns denna produkt till specialpris.



Jag köper inte färdig tortellin eller ravioli. Mest för att det blir så dyrt om hela familjen ska bli mätta.

Idag gjorde jag ett undantag. Dels för att priset var 15 kronor förpackningen och dels för att jag hade en idé.

Jag valde ricotta och spenat eftersom jag inte äter kött men det fanns även med skinka.

När jag läste på förpackningen såg jag att de innehöll både ägg och mjölk så jag bestämde mig för att synda.

Med sallad och stekt bacon räckte denna maten till alla fem.


2 förpackningar (250 gram) färska tortellini med ricotta och spenat
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 burk (400 gram) krossade tomater
1 tsk citronsaft
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt
1–2 tsk oregano
riven ost


Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Låt rinna av i ett durkslag men spara 2 dl av pastavattnet.
Skala och hacka löken och vitlöken fint.
Fräs löken.
Rör i tomatpuré.
Blanda ner krossade tomaterna och späd med pasta vattnet.
Smaka av med citronsaft, oregano, socker och salt.
Koka såsen i minst 5 minuter.
Varva pasta, tomatsås och riven ost i en smord ugnsäker form.
Gratinera i nedre delen av ugnen i 220 grader i 10–15 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar