onsdag 24 juni 2015

Stekta grönsaker med tofu


Idag blev det bara halvdag på jobbet eftersom det var dags för lots-möte på socialen. Äntligen!

Äntligen händer det något som kan hjälpa Magda. Hoppas jag.

Kallade till mötet var bup och skola. Kom gjorde.... skolan. Bup hade meddelat att kallelsen kommit försent och att de behövde minst två veckors varsel. Tyvärr hade brevet till dem inte kommit förrän förra veckan.

Suck!

Men vi fick ändå ett bra möte och jag fick ventilera mycket oro men även ge skolan beröm för allt de gör för Magda. Tyvärr är hon inte kapabel att ta emot hjälpen. Detta måste lösas.

Jag fick äntligen gehör från skolan, assistent och mentor har jag redan på min sida, i form av rektorn vad gäller mina tankar om gymnasieskola för Magda.

Till höst ska de åka på studiebesök på skolan som jag önskar att Magda ska få gå på. Hoppas nu att skolan kan sälja in sig till Magda. Även om hon verkar lite avvaktande är hon inte helt negativ till tanken.

Att få gå i en skola där de har kunskap och förståelse för din problematik är oerhört viktigt.

Att få gå i en skola där du inte är annorlunda utan alla andra också har samma eller liknande diagnoser.

Inte bara en strukturerad skola utan också ett internat där lär dig allt som krävs för att klara sig själv och även en aktiv fritid.

Jag hoppas på en positiv framtid för Magda. Nästa möte hoppas jag att också Bup deltar. De är en viktig del i att få Magda att må bra.

En annan positiv sak var att socialen beslutat att Magda ska ha kontakt med en ungdomsbehandlare (eller vad det nu heter). Någon som hon kan prata med.
Hoppas att Magda kan öppna sig för henne.

När mötet var slut åkte vi in till Kristianstad och mötte en av Magdas vänner. Därefter åt vi alla fyra middag. Vi valde en restaurang med två vegetariska alternativ. Det var inga problem att be restaurangen laga min mat utan fisksås. De ville gärna se till att jag fick mat jag ville äta. Skönt!

När vi skulle gå till bilen gick vi inom några affärer för att titta och Maja köpte en tröja och en klänning till mig. Gör mig rörd att Maja handlar till mig. Hon har inte mycket pengar och ändå handlar hon åt mig.

I morgon är jag tillbaka på kanotuthyrningen och jag vet att det blir en dag med många kunder. Så många att jag kommer få jobba över. Men det är okej. Jag har kul även om kroppen skriker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar