torsdag 1 november 2012

Fläskkarré med rostade grönsaker och senapskräm



Hittade detta receptet i ICA Maxi reklamen. Passar på att testa det idag när vi blir många till maten. Tänk på att halvera ingredienserna för mer "normala" portioner.

Har bjudit hem Marcus och Linda med pojkarna och Maja har en kompis på besök. Allt som allt blir vi 8 vuxna och 2 småbarn.

I receptet står det att karren ska delas på mitten. Jag tolkade det som att den skul klyvas och bilda en fjärilkotlett fast modell större. Om det är rätt återstår att se.
Jag blandar samman marinaden med salt och peppar.
Stoppar ner köttet i en påse och häller på marinaden.



Låter sedan köttet marineras några timmar.

Hittade polkabetor i affären som jag också stoppar med bland grönsakerna.


2 kg fläskkarré (på helbit)
1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl flytande honung
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

6 rödbetor
2 stora palsternackor
1 stor zucchini
2 röd paprika
3 rödlökar
olivolja
1 dl svensk senap (Johnnys)
5 dl gräddfil

Blanda soja, balsamvinäger och honung.
Dela köttbiten på mitten och krydda med salt och peppar samt gnid på marinaden. 
Lägg köttet på en plåt.
Skala och skär betorna och palsternackorna i mindre bitar. 
Skiva zucchini. 
Kärna ur och klyfta paprikan. 
Skala och klyfta löken.
Lägg grönsakerna runtom köttet. 
Blanda grönsakerna med olivoljan. 
Salta och peppra.
Stek mitt i ugnen ca 35 minuter i 175 grader eller tills köttets innertemperatur är ca 80 grader

Blanda senap och gräddfil.
Smaka av med salt och peppar.

Blanda alla grönsaker med stekskyn. 
Skiva köttet. 

Servera med senapskräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar