söndag 18 november 2012

Petit-chouer



Gubben satt i soffan och såg på "Hela Sverige bakar".

-Petit chouer. Det har jag också bakat. Eller?
-Nej, inte så länge du och jag varit ihop (22 år).

Plötsligt flyger han upp ur soffan och in i köket.

Första satsen blev inte okej men andra blev desto bättre.

Idag fyllde han dem med:
vispad grädde, vaniljsås och jordgubbsylt.

3 dl vatten
100 gram smör
2 dl vetemjöl
3 ägg

Låt smör smälta i vattnet och koka upp det.
Tillsätt mjöl och rör tills smeten släpper från grytan.
Tänk på att inte röra för mycket för då kryper smöret ur.
Ta grytan från värmen och låt smeten svalna.
Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje ägg så att smeten blandas med luft.
Klicka eller spritsa ut petit-chousmeten på bakpappersklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen 200 grader i ca 25 minuter.
ÖPPNA INTE UGNEN UNDER TIDEN DE GRÄDDAS.
Låt dem svalna.
Klipp eller skär upp toppen så den bildar ett lock.
Fyll med något gott.
Kan också användas till förrätt med räckor, löjrom, rödlök och gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar