tisdag 13 november 2012

Paj Italia



Paj blir det idag. Med italienska smaker. Kronärtskocka, tomater, salami, parmesan och pesto. Vegetarian? Uteslut bara salami. Pajen bli lika god utan.

Deg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
1 burk kronärtskockshjärtan
1 ask cocktailtomater (250 gram)
100 gram salami

Äggstanning:
3 ägg
2 dl kesella
1 dl grädde eller mjölk
1 dl riven parmesanost
4 msk röd pesto (hemmagjord hade varit bäst men jag fuskar)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Blanda mjöl och smör i matberedaren.
Tillsätt vatten och kör ihop till en deg.
Låt degen vila kallt i ca 20 min.

Tryck ut degen i en smord pajform.
Nagga pajskalet med en gaffel.
Förgrädda mitt i ugnen, 220 grader, i 10 minuter.

Skär kronärtskockshjärtan i kvartar.
Halvera tomaterna.
Strimla salami.

Fördela fyllningen i pajskalet.

  

Blanda ingredienserna till äggstannngen.
Häll äggstanningen över pajen.
Hjälp till lite med en gaffel så att äggstanningen rinner ner.


Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den stannat och fått färg. Cirka 20 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar