onsdag 7 november 2012

Utnyttja



Jag avskyr "döda" ytor. Så kallade outnyttjade utrymmen.

Beror kanske på att vi bott sex personer i fyra rum och kök. Varje mm räknas av 118 kvm boyta.

När vi för några år sedan byggde om köket så hittade jag några sådana "döda" utrymmen som jag idag använder.

Först kontrollerade jag att det var okej att använda utrymmen på detta sättet.

Det var inga problem eftersom fläktarna på både ugnen och spisen satt i bakkant.

I köksskåpen bildas det en luftspalt i bakkanten eftersom skåpet är djupare än hyllor eller lådor.








Över och under ugnen är det meningen att det ska vara blindluckor. Jag retade mig på att så pass mycket utrymme bara skulle slås igen. Istället satte jag handtag på blindluckan och hade istället två användbara utrymmen.

Under ugnen har jag plåtar. Över har jag brickor och bordstabletter.



Under spisen finns också ett utrymme som vissa använder som kryddskåp men jag vill ha mina kryddor på en torr plats med jämn temperatur.  Utrymmet under spisen används till brickor, grytunderlägg och grytlappar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar