fredag 18 januari 2013

Champinjonsoppa



Blev så sugen på soppa och hittade recept i den nya tidningen Buffe från ICA som inspirerade.

Ytterligare en rätt som kvalar in som snabbmat. Tar varken lång tid eller energi att laga.

Uteslut bacon för vegetariskt och använd soyamjölk/grädde för veganskt.

Köper ett gott bröd att äta till och ser till att familjen kan göra pannkakor till kvällsmat.

Gubben har en tendens att bli snabbt hungrig efter soppor och ungarna är inte superförtjusta.

600 gram champinjoner
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
1/2 dl grönsaksfond
5 dl vispgrädde
5 dl mjölk
1 1/2 msk Maizena
salt
svartpeppar
2 paket bacon
röd spetspaprika

Grovhacka champinjonerna men spara lite till toppingen.
Skala och hacka löken.
Fräs svamp och lök.
Tillsätt timjan, fond, grädde och mjölk.
Koka i 10 minuter.
Skär resten av svampen i tunna skivor.
Ta soppan från värmen och mixa den slät.
Häll tillbaka i grytan.
Rör ut Maizena i kallt vatten och red soppan.
Sjud några minuter till.
Strimla bacon.
Skiva svampen.
Stek svampen tillsammams med bacon.
Finhacka paprika.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Toppa med svamp- och baconröra samt paprika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar