fredag 11 januari 2013

Matmuffins med bacon


I morgon ska vi iväg med Attention och bada. Föreningen har hyrt en simhall för medlemmarna.

Därför gör jag matmuffins. Man blir alltid hungrig när man badar. Kaffe, dricka och kex går väl också men jag tycker det är bra ha med något rejälare. Det blir ju ingen ordning med maten när man ska bada mellan 15-18. För tidigt äta innan eftersom det tar en stund att köra dit och inte klarar man sig ända till 20 utan mat.

Gubben gillar inte fullkorn så jag smyger in graham i muffinsen. Tack vare keso så blir de ändå saftiga.

4 dl vetemjöl
2-3 dl grahamsmjöl
250 gram keso
4 ägg
1 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 msk oregano
1 1/2 dl riven ost
2 paket bacon
ca 6 cm purjolök
3-4 vitlöksklyftor

Blanda ihop de torra ingredienserna (mjöl, salt och bakpulver) i en skål.
Rör ihop ägg, keso, vatten, olja. Jag körde det i matberedaren.
Tillsätt det torra.
Strimla bacon och stek.
Strimla purjolöken och låt den steka med lite.
Pressa i vitlök.
Beroende på kvalite så avger bacon vätska. Om för mycket så låt det rinna av.
Rör ner ost, oregano och baconröran i smeten.
Ska vara kletigt.
Smörj muffinsformens hål med olja.
Klicka i smeten.


Grädda i 20 minuter i 200 grader.


Beroende på hur bra du smort formen så får du hjälpa muffinsen ur med en sked.

Låt svalna lite innan du lägger dem i plastpåse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar