torsdag 24 januari 2013

Provtagning



Rörig morgon.

Gubben tura till Finland, Magda iväg med skolan på skidor/pulka och jag skulle på provtagning. Max och Maja ska "bara" iväg till skolan.

Det tillhör inte normen att alla fem är uppe och ska iväg samtidigt. Tur är väl det.

Maja kom in till mig när jag borstade tänderna:
- Det är därför jag stiger upp tidigare. TV-apparater och stimmande folk.

Jag förstår inte detta med att de hela tiden måste ha tv:n som bakgrund. Gubben hinner inte mer än ner förrän han sätter på tv:n. Finns väl annat som är viktigare?

Men tre av oss hann duscha. Magda fick fika med. Fick inte på henne långkalsonger eller fleecejacka men raggsocker är alltid något.

Hoppas hon får en bra dag trots att nerverna satt på utsidan.

Lämna gubben på tågstationen gjorde ont. Inte så att jag missunnar honom resan. Jag uppmuntrade honom att åka trots att han erbjöd sig stanna hemma nu när jag mår så dåligt. Men inte lät jag honom se att jag verkligen ville ha honom hos mig. Vill inte att han ska missa saker på grund av mig.

Doktorn hade beställt mer prover än TSH.

-Du får ta allt blod bara du kan säga vad som är fel på mig, säger jag till sköterskan.

Idag bet jag inte ihop. Idag dolde jag inte hur jag egentligen mår. Så otroligt jobbigt att sitta där med ögon som bara svämmar över och röst som brister. Men jag orkar inte vara stark.

Nu tar jag en räkmacka och kaffe innan jag ska köra hem igen.

Måste orka. Bilen ska besiktigas. Mat ska handlas och tillagas. Tvätt ska fixas. Djur ska tas omhand. Bokföring skulle redan varit hos revisorn men jag har inte orkat göra 2012 klart. Jag har uppdrag inför årsmötet som måste göras. Jag har, jag har ingen ork. Tårarna svämmar över och jag vill inte. Orkar inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar