torsdag 23 maj 2013

Hel fläskfilé med paprikasås


Lotta är tillbaka vid spisen. Lite mer kraft att klara av värken. Behövde en dag med vila.

Jag har börjat äta medicinen igen. Låter det vara osagt om jag kommer lyda doktorns ordination eller bara ta tabletterna vid yttersta nödfall. De ger bara en liten lindring genom att kapa toppen på smärtan.

Är rädd att bli beroende men inser också att valet i mitt liv står medicin för livskvalite.

Ingen, allra minst jag, mår bra av att jag plågar mig.

ca 1 kg fläskfile
1 stor röd paprika
3-4 vitlöksklyftor
1 stor gul lök
1 1/2 msk paprikapulver
1 kruka persilja
1 1/2 msk kalvfond
3 msk tomatpure
3 dl rödvin+vatten
1 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl grädde
1 1/2 msk maizena+3 msk vatten
1 1/2 tsk rosepeppar

Skär paprikan i bitar.
Hacka persiljan.
Skala och skiva vitlöksklyftorna.
Hacka gul lök.
Bryn köttet runt om i en stekgryta.
Lägg i lök, vitlök, paprika, tomatpure och persilja.
Tillsätt vin, fond, paprikapulver, salt, svartpeppar och sist så mycket vatten att hälften av köttet täcks.
Låt puttra under lock i cirka 10-15 minuter.
Plocka upp köttet och linda in i folie.
Häll grädde i grytan och mixa allt slätt.
Koka upp och red av med maizena.
Tillsätt rosepeppar och sjud i 5 minuter.
Skiva köttet.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar