tisdag 28 maj 2013

Majsplättar med tomatsalsa


Gubben jobbar över och jag lagar inte så mycket mat idag. Bara lagom som ska räcka åt fyra personer.

Jag väljer att servera stekt bacon till men rätten passar utmärkt som vegetarisk om man accepterar ägg och mjölk.

För att underlätta för mig själv och slippa röra så blandade jag allt i mixern. Hällde röran i en bunke och rörde ner de hela majskornen.

Majsplättar:
2 burkar majskorn á 340 gram
2 dl mjöl
2 dl mjölk
2 ägg
2 vitlöksklyftor
1/2 - 1 röd chilipeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skölj majsen i vatten och låt rinna av ordentligt.
Mixa hälften av majskornen.
Blanda ner de omixade kornen, mjöl, mjölk och ägg.
Hacka chilipepparn fint och rör ner. Jag tog bort fröna och använde en hel chilipeppar.
Pressa ner vitlöksklyftorna och tillsätt salt och svartpeppar.
Stek plättar. Gärna på en plättlagg.

Tomatsalsa:
4 tomater
1 gurka
1 rödlök
150 gram fetaost
2 msk olivolja
salt
svartpeppar

Tärna tomat, gurka och lök.
Lägg allt i en skål.
Smula i fetaost och tillsätt olivolja.
Smaka av med lite salt och svartpeppar.

Servera med stekt bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar