Att använda kalla potatis i salladen gör den mer matig. Fanns inte färska haricots verts så jag använde mig av frusna. Gick utmärkt.
Gjorde en sallad med bacon till ungarna.
Tonfisksallad:
isbergssallad
10-15 körsbärstomater
4 kokta kalla potatisar
150 gram haricots verts
2 avokado
4 hårdkokta kalla ägg
2 burk tonfisk i vatten, á 150 g
isbergssallad
10-15 körsbärstomater
4 kokta kalla potatisar
150 gram haricots verts
2 avokado
4 hårdkokta kalla ägg
2 burk tonfisk i vatten, á 150 g
Skölj salladen och skär i bitar.
Dela tomaterna och skär potatisen i bitar.
Koka upp bönorna, häll av vattnet och spola dem kalla. Gärna i iskalltvatten så behåller de färgen.
Dela avokado och gröp ur köttet med en tesked.
Skala och klyfta äggen.
Blanda allt i en skål eller lägg upp snyggt direkt på tallriken.
Dela tomaterna och skär potatisen i bitar.
Koka upp bönorna, häll av vattnet och spola dem kalla. Gärna i iskalltvatten så behåller de färgen.
Dela avokado och gröp ur köttet med en tesked.
Skala och klyfta äggen.
Blanda allt i en skål eller lägg upp snyggt direkt på tallriken.
Ajvarsås:
2 dl crème fraiche
3 msk ajvar relish
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda crème fraiche och ajvar relish.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.
2 dl crème fraiche
3 msk ajvar relish
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Blanda crème fraiche och ajvar relish.
Smaka av med salt och peppar.
Låt stå kallt.
Servera tonfisksallad med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar