måndag 24 mars 2014

Köttfärscrepes


Det blev köttfärs idag också men i en annan form. Tror inte familjen har något emot det.

Crepes är ett bra sätt att bli av med antingen rester i form av pannkakor eller om du har något över som passar som fyllning. Vad sägs om svampstuvning, räkstuvning, köttfärssås eller resterna av jul/helgskinkan.

Av denna satsen blev det 14 stycken crepes med ca 1 dl smet till varje. Givetvis beror det på hur stor stekpanna du har.

Detta är perfekt mat att förbereda dagen innan. Riva lite ost över och direkt in i varm ugn.

6 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
knappt 1 tsk salt

Vispa ihop ägg och mjöl med lite av mjölken.
Tillsätt resten av mjölken och salt.
Vispa samman ordentligt.
Stek tunna pannkakor.
Lägg dem med bakplåtspapper emellan så de inte fastnar i varandra.

800 gram köttfärs (nöt)
1 stor gul lök
250 gram champinjoner
4 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1 msk franska örter (går också med 3 tsk torkad timjan)
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar

riven ost

Hacka löken och svampen. (Jag kör svampen i mixern)
Stek köttfärs och lök.
Blanda ner svampen.
Tillsätt tomatpure, kalvfond, franska örter, salt och svartpeppar.
Låt småputtra i 5-10 minuter.
Låt gärna köttfärsröran svalna lite innan du fortsätter. Jag tycker det är mycket enklare att arbeta med både pannkakor och fyllningen när den svalnat lite.

Fördela fyllningen på pannkakorna och rulla ihop dem.
Lägg rullarna med skarven neråt i en smord ugnsfast form alternativt på ugnsplåten med bakplåtspapper.
Strö över riven ost.

Gratinera i 20 minuter i 250 grader.




Servera med vitkålsallad (pizzasallad).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar