måndag 17 mars 2014

Bräckt kassler med dillstuvad potatis



En riktigt somrig middag blev det idag. Jag tycker att stuvad potatis är otroligt gott när den är gjord på nypotatis. Gärna senapsstuvad.

Jag tärnade och kokade potatisen. Lät den kallna lite innan jag gjorde stuvningen. Går lika bra att använda sig av gårdagens kokta potatis. 

Att bräcka kassler går snabbt och kasslern smakar annorlunda. 

Bräckt kassler:
800 gram kassler
2-3 msk flytande honung

Stuvad potatis:
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
5-6 dl mjölk
1 kg kokt tärnad potatis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 kruka dill


Bräckt kassler:
Skiva kasslern och stek den hastigt i en stekpanna med smör eller olja. 
Plocka upp och lägg på fat.
Ringla över honung.

Stuvad potatis
Smält smör i en kastrull och rör i mjölet. Späd med mjölk och koka i 5 minuter. 
Rör i tärnad potatis och låt potatisen bli varm. 
Hacka dillen. 
Krydda med salt och peppar och rör i dillen.

Servera med rårivna morötter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar