lördag 15 mars 2014

Kyckling- och baconlasagne

Ingen maträtt som gör sig på bild.


Gjorde igår en stor form med kyckling- och baconlasagne. Var orolig att den skulle välla över kanten. Så fylld blev formen. Men jag satte aluminumfolie runt så ugnen var faktiskt fläckfri.

Det var så mycket över att det räckte för att äta idag också eftersom Maja åkte till sin älskade kontaktfamilj och Pontus åkte hem till sitt.

-Annorlunda! God! Men inte lasagne, var Max kommentar.

Kyckling/bacon
1 kg kycklingfilé
3 paket bacon

Tomatsås:
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 burk passerade tomater 400 gram
1 burk passerade tomater 400 gram
2 -3 msk kycklingfond
2 msk torkad oregano
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
1 dl ketchup

Vit sås:
3 msk smör
1 dl mjöl
1 liter mjölk
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar

Övrigt:
200 gram fetaost
riven ost
lasagneplattor

Tomatsås:
Hacka lök och vitlök.
Fräs i ganska rikligt med olja utan att löken får färg. Den ska bara mjukna.
Häll i passerad/krossade tomater samt ketchup.
Koka upp.
Tillsätt fond och kryddor.
Koka upp och låt småputtra i minst 15 minuter. Gärna längre.
Smaka av med eventuellt lite socker.

Vit sås:
Rör ut mjölet i lite mjölk.
Smält smöret.
Tillsätt mjölk och redning.
Koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och vitpeppar.

Kyckling/bacon:
Dela kycklingen och bacon i mindre bitar.
Stek i omgångar.

Smörj en ugnsfast form.
Varva vit sås, lasagneplattor, kyckling/bacon, smulad fetaost samt tomatsås. Toppa med riven ost.
Gratinera i 200 grader i 35-40 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar