fredag 28 mars 2014

Otäcka fästingar

VARNING!!!
Detta inlägget innehåller otäck bild på litet kryp.

Jag har någonstans i detta huset två stycken fästingplockare men tror du att de går att finna när man behöver dem? Som vanligt har de inte lagts tillbaka i lådan märkt "Djuren". Ligger inte heller i lådorna "Plåster" eller "Medicin".

Orkar inte leta mer för ärligt talat kan de vara precis var som helst på dessa 118 kvm. Källaren och vinden inte inräknat då.

Men fästingen på Alfons kind ville jag ta bor.

Efter lite funderande kom jag fram till att jag behövde något som gjorde samma effekt som "kofoten" till fästingplockare.

Så jag tog helt sonika en kam. Satte den enda in till huden och snurrade. Precis som plockaren fungerar.

Plopp!!

Fästingfri katt betyder glad och nöjd matte.



3 kommentarer:

  1. Här i fjällen är det för kallt för fästingar och det är en av alla fördelar med att bo här, de överlever helt enkelt inte.

    Sv: Jag har varit till läkare men han hade inga direkt svar att ge, tog några prover som jag ännu inte fått svar på. Frustrerande minst sagt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade kanske varit en anledning till att flytta om kroppen inte ogillat kyla. ;-)

      Ge dig inte. Det tog mig många år (10-15) innan jag träffade en läkare som tog rätt blodprov. All värk syns inte spå blodprov men det gör inte mindre ont för det. Kämpa!

      Radera
    2. Jag lär nog göra det, läkaren har inte återkommit än vilket får mig att tro att han tänker att vi är klara men värken är fortfarande där och att mina händer och fingrar förlorar sin styrka tycker jag inte om alls...

      Radera