onsdag 1 april 2015

Champinjonbiffar och ris i tomatsås



Jag lagar veganskt men familjen får stekt bacon och stekt korv att äta till om de inte gillar svampbiffarna.

När jag lagar receptet nästa gång ska jag öka No egg. Biffarna håller inte riktigt ihop. Får vara försiktig när man vänder dem. Är kanske annorlunda om man använder ägg.


Champinjonbiffar:
500 gram champinjoner
1 1/2 dl havregryn
2 tsk No egg + 2 msk vatten (2 ägg)
1 liten gul lök
1 kruka persilja
1/2 tsk torkad mejram
1 tsk salt
1 krm peppar


Finhacka svampen och stek den i en torr stekpanna.
Häll bort vätskan. Jag pressade svampen mot kanten på en sil för att få bort vätska.
Vispa ihop No egg.
Tillsätt havregryn till "äggen" och låt det svälla i 5 minuter.
Skala och hacka löken.
Hacka persiljan.
Tillsätt svamp, lök och persilja till havregrynsblandningen.
Krydda med mejram, salt och peppar.
Blanda till en fast färs och forma 8-10 biffar. Stek biffarna någon minut på vår sida.

Ris i tomatsås:
4 dl fullkornsris
1 liten gul lök
3 vitlöksklyftor
knappt 1 msk rapsolja
2 förpackningar 400 gram krossade tomater
1 msk oregano
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpepparKoka riset enligt förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med rapsolja.
Tillsätt krossade tomater, oregano, salt och peppar.
Koka minst 5 minuter men gärna längre.  Smaka av såsen. Eventuellt kan du behöva tillsätta lite honung eller ketchup för att få lite sötma.
Blanda ihop riset och tomatsåsen.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar