tisdag 21 april 2015

Soyafiléer med Chipotlemajonäs


Jag testar två nya produkter inhandlade hos Naturgott. Det är en farlig butik för det kan bli riktigt dyrt när man går innanför de dörrarna. Jag lyckades hålla mig i skinnet och köpte bara precis det jag skulle.

Jag tittade på annat men plånboken fick bestämma att jag bara skulle köpa det jag kom dit för.


Produkten från Astrid och aporna är Mayo Chipotle. Utan ägg, gluten eller soja. Riktigt mumsig. Stark men absolut inte för stark. Väldigt god. Kostade 39 kronor.

Innehåll: rapsolja, vatten, chipotlepeppar, ättika, risdryck, salt, socker, senapspulver, citronjuicekoncentrat, stabiliseringsmedle, arom, paprikapulver och gurkmeja.

När flaskan är öppen håller den i cirka fyra veckor i kylskåp.


Jag köpte sojafiléer från Goodsoy. Torkade sojafiléer som enbart innehåller soja. Förpackningen på 100 gram som motsvarar cirka 400 gram tillagade filéer kostade 29 kronor.

Tillagningen går till så att man sjuder filéerna i buljong i 15-20 minuter. Därefter pressar man ur vätskan sedan är det klart att tillreda efter smak. Jag stekte dem bara i lite olivolja.

- Innehåller fullvärdigt protein av hög kvalitet
- Kolesterolfri och fettsnål
- Rik på fiber
- Lågt GI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar