måndag 20 april 2015

Vegansk tacogratäng



Jag använder mig av Anammas vegofräs men du kan givetvis göra denna rätten med vanlig köttfärs. Fläsk-, nöt- eller blandfärs bestämmer du själv.
Istället för tofuost använder du vanlig riven ost och iFraiche ersätter du med creme fraiche.



Jag har hört att vissa tacokryddpåsar innehåller mjölkpulver så läs vad just den du ska använda innehåller. Om du nu inte är så duktig att du gör egen tacokrydda.


500 - 700 gram Anamma vegofärs (soja)
1 purjolök
3-4 vitlöksklyftor
1 liten röd paprika
1 liten gul paprika
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
10-15 körsbärstomater
1 - 1 1/2 påse nachochips (á 200 gram)
2-3 dl iFraiche (Oatly)
1 msk sweet chilisås
1 tsk paprikapulver
1 liten burk majs (150 gram)
1 burk tacosås (valfri styrka)
2-3 dl riven tofuost


Strimla purjolöken. 
Kärna ur och tärna paprikan. 
Fräs lök och paprika utan att det tar färg.
Pressa i vitlöken.
Blanda ner Anamma vegofärs och stek några minuter.
Tillsätt tacokrydda och vatten.
Fortsätt att stek tills vattnet kokat bort. 
Tärna tomaterna och tillsätt i färsröran.
Blanda iFraiche, sweet chilisås och paprikapulver.
Varva färsröra, nachochips, crème fraiche, majs och tacosås i en smord ugnsform.
Avsluta med chips på toppen.
Strö över tofuost och gratinera mitt i ugn 220 grader i cirka 10 minuter.

Servera med tacosås, avocado, gurka, tomater och rucola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar