torsdag 16 april 2015

Känslor

Gubben är väldigt neutral i sina känslor. Han säger själv att han är känslokall men det vet jag inte är sant. Svårt med känslor det har han men känslokall är han absolut inte.

Max, han känner men säger inte mycket. En känsla han har lätt för att visa mot sina systrar är ilska men syskonkärlek är vanligt.

Maja känner mycket och snabbt. Ibland hinner inte hjärnan med känslorna och hon kan explodera om det är orättvist eller fel. Men hon har en stor fördel i att hon kan uttrycka sina känslor verbalt. Förklara hur hon känner och hur hon INTE vill känna.

Magda däremot, hon har svårt att uttrycka sina känslor. Hon har väldigt svårt att förklara vad hon känner och jag tror inte alltid att hon vet varför hon känner. När det blir riktigt starka känslor av sorg eller ilska reagerar hon faktiskt fysiskt och blir på riktigt sjuk.

Igår var en dag då hon låg i sängen. Det har varit för mycket som har varit jobbigt under en kort period. Kompisrelationer som inte riktigt fungerat och det som var droppen var att hjärtat gick lite sönder.

Kärlek är en intensiv känsla oavsett om man känner mycket eller lite. Obesvarad kärlek ger en väldigt jobbig känsla. Tyvärr så har Magda drabbats av en ännu svårare kärlek - den tveksamma.

När en person man tycker väldigt mycket om inte själv är säker på sin känsla blir situationen tuff. Ena stunden visar personen dig kärlek för att nästa sekund dra sig undan.

Sådant är svårt för alla människor men det blir ännu svårare att hantera för någon som redan har svårt att hantera och förstå sina egna känslor.

Igår blödde Magdas hjärta kraftigt men idag är hon på fötter igen. Hon är inte långsint utan glömmer (gömmer)  ganska snabbt. Hon är ung och lever i nuet.

Hoppas bara att personen i fråga inte drar av plåstret igen utan vänta tills de egna känslorna är bestämda.

Det är svårt att vara ung och kär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar