tisdag 7 april 2015

Vitkål-, morot- och löksoppa med curry




Vegansk soppa serverar jag idag.  Det finns skinka och salami att ha som pålägg på sitv bröd.

Gubben tyckte att det var starkt så därför serveras iFraiche och persilja till som lindrar hettan.

2 gula lökar
4-5 morötter
600 gram vitkål
1- 1 1/2 tsk curry
1 1/2 liter vatten
1 1/2 msk grönsaksbuljongpulver
3 lagerblad
knappt 1 tsk gurkmeja
knappt 1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka persilja
iFraiche


Skala lök och morötter. 
Strimla eller dela lök, morötter och vitkål.
Fräs grönsakerna i en kastrull med curry. 
Tillsätt vatten, buljongpulver, lagerblad och gurkmeja. 
Koka i på svag värme i cirka 20 minuter, tills morötterna är mjuka. 
Smaka av med salt och svartpeppar. 
Hacka persilja.

Servera med iFraiche och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar