tisdag 8 januari 2013

Kotlett med äppelcidersås



Idag står det i kalendern att det ska serveras vegetariskt, rotsaksplättar, men jag gjorde ett byte.
Soya var inte i ursprungsreceptet men förhöjde smaken. Trots det var detta ingen höjdare. Gillade inte syrasmaken. Gubben var den ende som åt och njöt. Kanske blir det annorlunda med annan cider. Jag använde Kiviks cider.

8 små kotletter
250 gram gul steklök
2 dl äppelcider
2 dl grädde
2 msk kalvfond
1 tsk maizena
1 tsk soya
salt
svartpeppar

Salta och peppra kotletterna.
Bryn på båda sidorna.
Skala löken och låt den steka med.
Tillsätt cider, grädde och fond.
Låt koka några minuter.
Red med maizena utrört i lite vatten.

Servera med kokt potatis och sockerärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar