fredag 20 september 2013

Äppelkaka med kardemumma


Idag bestämde jag mig för att strunta i att laga mat. Pizzerian får stå för jobbet istället.

Jag städade, tvättade och gjorde en äppelkaka.

Täckte äppelkakan med aluminiumfolie och lät den stå kvar i den avstängda ugnen.

6-10 äpple
2 dl havregryn
1/2 dl solroskärnor
1 dl brun farin
1 tsk malen kardemumma
1/2 dl smält smör

Smält smöret.
Skala, kärna ur och klyfta äpplen.
Lägg i en ugnsfast form.
Blanda de torra ingredienserna.
Strö över äppelklyftorna.
Ringla det smälta smöret över.
Grädda i 220 grader i 25 minuter.

Servera med vaniljsås, vispgrädde eller glass. Varför inte lite kesella smaksatt med vanilinsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar