Paj var tidigare något som mina barn inte tyckte om men de har ändrat sig. Godast tycker de tacopaj är men denna tomat- och baconpajen kommer nog som nummer två. För gubben vet jag att denna pajen alltid kommer att vara nummer ett.
Det enda problemet är att vänta tills pajen har svalnat tillräckligt för att äta. Tomater blir ju så otroligt varma.
Från början var detta receptet vegetariskt. Men jag ändrade det och tillsatte bacon. Jag halverade då mängden salt.
Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
75 gram smör
3/4 dl Kesella
Hacka ihop smör och mjöl.
Tillsätt Kesella och arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila i kylskåp ca 30 minuter.
Tryck ut degen i pajform ca 24 cm i diameter.
Nagga med en gaffel.
Förgrädda i 10 minuter på 200 grader.
Pajfyllning:
2 paket bacon
3 - 6 tomater (beroende på storlek och hur mycket du vill ha i)
1 gul lök
svarta oliver
250 gram Keso
3 ägg
2 dl riven ost
2 tsk potatismjöl
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
Hacka lök och skär bacon i minder bitar.
Stek bacon och låt löken steka med tills löken mjuknar.
Skiva tomaterna.
Lägg tomater samt bacon/lök röran i pajformen.
Häll blandningen i pajformen.
Mangodressing:
3 dl creme fraiche
1 1/2 dl mango chutney
Rör ihop och låt stå kallt.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar