lördag 28 september 2013

Fortsättning på gubben bakar


Ta ut tårtan ur kylen och ta bort plasten.
Placera ett tårtfat på tårtbotten och vänd hela tårtan rätt.
Den är nu färdig att spacklas med smörkräm, vilket kommer att göra att tårtan håller sig färsk.

Smörkräm:
375 gram osaltat smör
1-4 dl florsocker (beroende på hur söt du vill ha krämen)
3/4 burk marshmallowfluff på burk
3-4 msk grädde
3-4 msk vanilinsocker
ev. smakessens

Vispa det rumsvarma smöret med elvisp i 15-20 minuter.
Tillsätt sedan i tur och ordning:
florsocker (vispa i 5 minuter)
marshmallowfluff (vispa i 5 minuter)
ovispad grädde (vispa i 5 minuter)

Spackla hela tårtan med ett jämnt lager smörkräm.
Ställ svalt i kylen några timmar att stelna.

Sedan är det dags för att lägga på marsipantäcket.
Gubben färgade marsipan 500 gram med svart karamellfärg. Knådade riktigt ordentligt. Om marsipanen blir för lös så knåda in lite maizena.

Kavlade ut och skar remsor för att klä sidorna på tårtan. Givetvis går det bra att göra ettt helt täcke och klä tårtan med men då behöver du mer marsipan.

Till lock hade gubben fuskat och köpt ett färdigkavlat vitt tårtlock.

Tårtan dekorerades med namn och siffran 5.

Gubben har också köpt sprutande ljus som skasättas på senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar