Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
söndag 29 september 2013
Skånsk kalops
Idag jublar familjen. Inte bara gubben som älskar kalops.
Köpte idag kött i den lokala butiken och vilken skillnad. Inte så att det var äckligt men det går inte att jämföra med nystyckat hos slaktaren.
1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar
1/2 dl vetemjöl
15 kryddpepparkorn
3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter
Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 2-2 1/2 timme.
Skala morötterna och dela mindre bitar.
Lägg morötterna i grytan och koka i ytterligare 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar