måndag 30 september 2013

Äppelmos med vanilj


Fick väldigt mycket äpple av svärföräldrarna och grannen skrek och bad mig plocka hos honom också.

Mår så dåligt av att se råvaror gå till spillo så även om jag egentligen inte orkar så tackar jag och tar glatt emot.

Idag gjorde jag av med lite frukt genom att koka äppelmos med vanilj.

Underbart med de svarta prickarna i moset. Lyxigt.

Har planer på att använda moset i en kaka. Om det inte blir uppätet innan.

Nu blir det till att vila. Tar på krafterna att skala äpple.

2 kg äpple
1 vaniljstång
4 dl vatten
3 dl strösocker
2 tsk atamon

Skala, kärna ur och klyfta äpplen.
Lägg äppleklyftorna i en kastrull.
Skär vaniljstången på mitten, skrapa ur fröna och lägg frö och stång bland äpplen.
Tillsätt vatten.
Koka upp och skjud i 30 minuter.
Rör ibland.
Rör ner sockret och rör tills det smält.
Ta bort från värmen och rör ner atamon.
Häll upp i väl rengjorda burkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar