Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
lördag 19 juli 2014
Fläskytterfilé i sås med sting
Förra gången jag använde mig av detta receptet blev såsen väldigt kornig. Jag misstänkte då att det berodde på att jag använder mig av laktosfria produkter. Denna gången kokade jag därför upp såsen innan. Såsen blev inte kornig alls.
Idag testade jag fläskytterfilé och det fungerade. Godast tycker jag att blir rätten med karrékotletter. Då låter jag rätten vara inne i ugnen i 1 1/2 timme. Fläskytterfilén behöver absolut inte så lång tid. Kycklingfilé blir också gott och även då tycker jag att lite mer än en timme räcker. Stick i kycklingen för att kolla så saften är ljus och inte rosa.
Vill du ha ordentlig sting så öka mängden sambal oelek.
knappt 1 kg fläskytterfilé
4 dl creme fraiche
4 dl grädde/Gott-i-maten
1/2 dl soja
knappt 1 tsk sambal oelek
Du kan tillaga fläskytterfilé hel eller i skivor. Lägg fläskytterfilé i en ugnsform.
Blanda övriga ingredienser till en sås och koka upp.
Häll såsen över köttet.
In i ugnen i 170 grader i 1 timme. Kör du hel ska innertemperaturen vara 72 grader.
Rör om några gånger.
Servera med nudlar och rucola.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar