fredag 11 juli 2014

Potatisgratäng med päron och blåmögel


På Maxi fick jag och Maja smaka denna annorlunda och goda potatisgratängen.

Gubben gillad den också. Blåmögel och päron ger väldigt god smak.

1 kg potatis (ej färskpotatis)
2 päron
1 purjolök
125 gram Rondel'e blåmögelost
2-3 dl riven ost
3 dl vispgrädde
1 ägg
knappt 1 tsk malen muskot
1/2-1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Skala och skär i tunna skivor potatis.
Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor.
Strimla purjolöken.
Blanda ihop allt i en bunke.
Krydda med salt och svartpeppar.
Häll över det i en smord ugnsfast form.
Använd stavmixer och mixa ostar, grädde, ägg och muskot.
Häll över potatis/lök/päron.
Gratinera i ugn 200 grader i 40 minuter.

Servera med kassler och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar