torsdag 17 juli 2014

Tv-kanna, kaffetermos - kärt barn med många namnJag köpte vår senaste kaffekanna på Antos i Hällevik. Den kändes rejäl och pålitlig. Priset var precis lagom. 149 kronor kändes som mitt emellan skit och lyx. Ack, vad jag bedrog mig.

De första veckorna fungerade den okej men nu är utsidan på kannan varmare än innehållet.

Eftersom vi i min familj kokar kaffe på gammaldags vis med kittel och kokkaffe behövs en kanna som kan hålla värmen ett tag.

På morgonen kokar jag kaffe som tidigare fortfarande varit relativt varmt när gubben kom hem klockan 16.30.

Om vi någon gång kokade kaffe sent på kvällen var det varmt morgonen efter.

Nu får jag vara glad om kaffet inte är iskallt klockan 12. Känns surt behöva hälla ut mer än halvfull kanna.

Därför har jag nu börjat spana efter en ny kaffekanna. Jag har några krav som måste uppfyllas. Inte för klumpig, inte för tung, inte för liten. Gärna röd.

Känt på några kannor på Maxi men de kändes inte bra. Trots att den förra kannan var inköpt på Maxi och servade oss utmärkt hela sitt liv.

På Cervera pillade jag på några men de kändes dyra. Visst kan jag betala om jag bara vet att de håller måttet.

Kanske skulle be att få låna hem och prova hur kannan fungerar IRL*.*IRL betyder "In real life" alltså på svenska " I verkligheten" eller "I verkliga livet"

2 kommentarer:

 1. Kolla upp termosar från friluftsbutiker, jag har en sådan (lite äldre modell) som håller värmen i ett antal timmar! Dessvärre är det skruvlock på den, inte så snällt mot onda händer men det kanske finns olika modeller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset.
   Det hade jag inte för tänkt på.
   Tack!

   Radera