Efter kött två dagar i rad var magen inte särskilt glad så jag bestämde att skippa köttet idag.
En vegetarisk paj som övriga i familjen kunde äta till det grillade passade därför bra.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 dl turkisk yoghurt
Knåda ihop pajdegen och låt den vila i kylskåp i 20-30 minuter.
Tryck ut degen i pajform och grädda i 10 minuter i 200 grader.
Mangodressing:
2 dl turkisk yoghurt
2-3 msk mango raja
Fyllning:
2 tomater
1 lök
1 röd paprika
150 gram fetaost
Strimla löken, skiva tomater och tärna paprika.
Lägg allt i pajskalet.
Smula fetaosten över.
Äggstanning:
4 ägg
2 dl creme fraiche
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar
Rör ihop äggstanningen och häll över pajen.
Grädda i 200 grader i 30 minuter.
Servera med sallad och mangodressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar