tisdag 29 juli 2014

Vegetarisk paj


Efter kött två dagar i rad var magen inte särskilt glad så jag bestämde att skippa köttet idag.

En vegetarisk paj som övriga i familjen kunde äta till det grillade passade därför bra.

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 dl turkisk yoghurt


Knåda ihop pajdegen och låt den vila i kylskåp i 20-30 minuter.
Tryck ut degen i pajform och grädda i 10 minuter i 200 grader.


Mangodressing:
2 dl turkisk yoghurt
2-3 msk mango raja



Fyllning:
2 tomater
1 lök
1 röd paprika
150 gram fetaost


Strimla löken, skiva tomater och tärna paprika.
Lägg allt i pajskalet.
Smula fetaosten över.


Äggstanning:
4 ägg
2 dl creme fraiche
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 1/2 krm svartpeppar

Rör ihop äggstanningen och häll över pajen.
Grädda i 200 grader i 30 minuter.

Servera med sallad och mangodressing.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar