torsdag 20 november 2014

Grekiska biffar med gurk- och melonsallad



Försöker få familjen att inte äta potatis och pasta vid varje måltid. Det finns så mycket annat gott som kan serveras.

Denna gurk- och melonsalladen är så otroligt enkel och fräsch.

Gubben tyckte den var jättegod och läskande. Max smakade men gillade det inte. Han saknade potatis och brunsås.

Jag lagar biffar till familjen och steker sojabullar till mig.

Grekiska biffar:
800 gram nötfärs
2 ägg
1 tsk grekisk salladskrydda
150 gram fetaost

Blanda ihop nötfärs och ägg.
Krydda med salladsskydda och smula ner fetaosten.
Forma till biffar. Jag får 7 biffar.  
Stek.

Sallad:
1 gurka
2/3 cantaloupemelon
4 salladslökar
1/2 röd lök
2-3 dl turkisk yoghurt
1/2 tsk salt

Skala gurkan och dela den i mindre bitar
Dela melon i ungefär lika stora bitar.
Lägg gurka och melon i ett durkslag.
Strö över salt och vänd ner den ordentligt.
Låt stå medan du skär lök.
Använd hela salladslök. Även det gröna.
Pressa försiktigt ut så mycket vätska nu kan.
Lägg gurka och melon i en salladsskål.
Blanda ner lök och turkisk yoghurt.
Låt stå kallt.

Servera med grönsaker och groddar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar