fredag 28 november 2014

Vegopytt med timjanskryddad iMat cream


Idag är vi bara tre till middag så jag lagar inte mycket pytt.

Går snabbare om du förkokar rotsakerna tills de nästan är klara och avslutar med att steka i ugn. Jag väljer att råsteka vilket tar längre tid men jag ska ingenstans.

Rätten serveras vegansk till mig medan familjen äter bräckt kassler till.

kålrot
rotselleri
2-3 palsternackor
4-6 morötter
4-6 potatis
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka färsk timjan
1/2 - 1 tsk salt
1 -2 krm vitpeppar


Skala och skär rotsakerna i mindre bitar.


Lägg rotsakerna i en stor ugnsfast form.


Krydda och ringla över olivolja.
Stek i ugnen 220 grader.
Skala och hacka löken.
Repa timjan från grenarna.
Tillsätt lök och timjan bland rotsakerna.
Pressa ner vitlök.
Rör om då och då.
Kontrollera om pytten är klar genom att sticka i rotsakerna.

Timjanskryddad iMat cream:
1 dl iMat cream
1/2 tsk torkad timjan
1 krm salt

Blanda ingredienserna och låt stå kallt.

Servera vegopytt tillsammans med inlagda rödbetor, saltgurka och timjanskryddad iMat cream.

Gubben stekte kotletter till sig och korv till Maja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar