tisdag 4 november 2014

Kycklingenchiladas



Jag har upptäckt att min syn har försämrats väldigt den senaste tiden. Har inte varit orolig eftersom det var tre år sedan jag kollade synen sist.

Det har kommit annat viktigt emellan men när jag upptäckte hur dålig mitt mörkerseende blivit bokade jag tid. Eftersom det var höstlöv var de fullbokade så jag fick vänta till idag.

Självklart hade jag tagit fel på tiden så jag var där 45 minuter innan. (Tur det var av det hållet.)


Det gav mig tid att prova många bågar och jag hittade tillslut tre favoriter.

Men det blev inga nya glasögon trots att synen försämrats ganska mycket. Optikern ville att jag skulle till en ortoptist och bli ordentligt undersökt. Så de skickade remiss och nu blir det väntan.

Maten idag blev snabbmat. 10-15 minuter i ugnen passar bra när jag kommer hem  30 minuter innan gubben.


1 kg kycklingfilé
1 purjolök
3 dl ketchup
2 tsk tacokrydda
2-4 dl riven ost
Tortilla

2 dl turkisk yoghurt
5 msk majonnäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk tacokrydda

Strimla kycklingen och purjolök.
Blanda ketchup och tacokrydda.
Rör ner kyckling och purjolök i hälften av tomatröran.
Fördela kycklingen i tortilla och vik ihop till paket.
Lägg paketen i en smord ugnsfast form.
Ringla resten av tomatsåsen över och toppa med riven ost.
Gratinera i 220 grader i 10-15 minuter.

Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, tacokrydda och pressa ner vitlöksklyftor.

Servera med avokado, rucola, tomat, paprika och gurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar