lördag 1 november 2014

Lördagsröj

Gubben fixade en något sen frukost. Alla hans tjejer var sega.


Maja inledde med Alvedon. Hon hade en kul dag på Tivoli i Köpenhamn med sitt kompisgäng igår men idag känns det i kroppen.

Jag har verkligen struntat i tvättstugan denna veckan och nu svämmar den över. Så idag tog jag tag i ett berg. Inte K2 men möjligen Kilimanjaro.

När jag var klar kom gubben ner i källaren och vi började röja i ett rum i källaren. Här har det samlats mängder av saker. Allt från böcker till verktyg.

I takt med att rum har renoverats har saker blivit över. Saker som vi inte vetat vad vi skulle göra med har hamnat i detta svarta hål. Lådor, kartonger och mycket bara ställt på golvet.

Äntligen började vi alltså röja bland allt detta. Mycket som egentligen hör till garaget sorterades ut och bars ut. Pappkartonger tömdes, saker sorterades och sopsäckar fylldes.

Bland skräp hittade vi guldkorn. Fotografier, papper och saker som glömts bort. Mycket saker som inte haft någon plats men sådant man ändå vill spara.

I en låda hittade gubben min gamla samling av Kinderäggfigurer. För många år sedan samlade jag av någon konstig anledning på det. Jag trodde att den hamnat på soptippen för många år sedan men tydligen inte.


Maja nöjt av att plocka bland pryttlarna. Hon är tokig i kinderägg och har flera gånger beklagat sig över att min samling kastats.

Vi hann inte klart men vi har börjat. Gubben åkte och köpte fler kartonger för rummet ska tömmas helt. Det ska nämligen renoveras och bli ett syrum till mig.

Jag behöver en plats för alla mina sysaker. Jag kan inte hålla till i köket med mina maskiner. Det är jobbigt att behöva plocka undan för att köket ska användas till annat.

Idag hittar jag inte ens en vit sytråd eftersom det är så rörigt. Mina saker är utspridda och finns i lådor och kassar som staplats. Det är inte inspirerande att behöva leta och leta när man behöver något.

Längtar. Detta ska bli kul.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar