tisdag 25 november 2014

Vegancurry och kotlett med paprikasås



Jag hittade detta receptet hos Anamma. Det är deras vegobitar som ingår i receptet. Ett riktigt gott recept.

Jag lät curryn småputtra i 30 minuter men det räcker med några minuter.

Blev mat över till i morgon också.

Åt familjen gjorde jag klyftpotatis och paprikasås. Gubben stekte kotletter.

300 gram Anamma Vegobitar
3 dl Oatly iMat
1 dl Gott-i-maten (hade inte tillräckligt iMat)
1 liten gul lök
knappt 0,5 msk curry
1 vitlöksklyfta
1 msk ekologisk grönsaksbuljongpulver
knappt 1 tsk gurkmeja
2 krm salt

Finhacka löken.
Stek lök och Anamma bitar tills allt får lite färg.
Pressa i vitlök.
Tillsätt Oatly iMat, Gott-i-maten och grönsaksbuljong.
Rör ihop och koka upp.
Krydda med curry, gurkmeja och salt.
Låt koka på svag värme i minst några minuter.

Servera med råris, lite persilja och sallad

Paprikasås:
1 gul lök
1 röd paprika
1 Oatly imat fraiche
1 dl vatten
1 dl Gott-i-maten
2 tsk fond
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin (kan uteslutas)

Hacka lök och paprika.
Stek.
Tillsätt imat fraiche, fond, vatten och Gott-i-maten.
Koka upp och koka 5 minuter.
Mixa såsen slät.
Smaka av med kryddor och koka upp.

Servera klyftpotatis, stekt kotlett och paprikasås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar