tisdag 11 november 2014

Storbiff med klyftpotatis


Om ni är färre och gör en mindre biff kan du steka biffen i stekjärn. Lyft upp biffen efter du stekt 5 minuter per sida. Häll i såsingredienserna i järnet och koka upp. Placera biffen i pannan och toppa enligt receptet och gratinera i ugn. Obs!! Ditt stekjärn måste tala ugnsvärme.

Jag har mer kött och gör allt i ugnen. Var rädd att såsen inte skulle räcka till mina såsälskare men det var tillräckligt.

Biff:
900 gram nötfärs
1 gul lök
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
körsbärstomater
1-2 tsk timjan
2 dl riven ost
1 paket bacon

Hacka löken.
Blanda lök, köttfärs, ägg och kryddor.
Forma till en biff och placera på en ugnsfast form eller ugnsplåt.
Stek i ugn 220 grader i 10 minuter.

Sås:
500 gram krossade tomater
2 dl grädde, mjölk, Gott-i-maten
2 tsk kalvfond
1 tsk kinesisk soja
1 - 2 tsk ketchup
salt
svartpeppar

Koka upp krossade tomater, vätska, fond, soja.
Smaka av med ketchup, salt och svartpeppar.
Låt puttra några minuter.

Ta ut biffen.
Halvera tomaterna och placera ut ovanpå biffen.
Strö över timjan och ost.
Halvera baconskivorna och lägg dem överst.
Häll såsen runt biffen.
Gratinera i 220 grader tills baconet får fin färg.

Servera med klyftpotatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar