lördag 15 november 2014

Tomatsås med vegobullar och spagetti



Lady och Lufsen-middag.

Det är inte ofta jag köper halvfabrikat men idag har jag faktiskt köpt vegobullar från Anamma. Har hört mycket bra om dem och ville testa.



Eftersom jag är inne i en period där kött får mig att må illa lurar jag på familjen vegetariskt så gott det går.

Igår märkte de inte att vitlökssåsen var gjord av havre och jag fortsätter med anti-mjölk idag också.

Oatly iMat är som matlagningsgrädde och fungerar precis lika bra.

2 gula lökar
2-4 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater á 500 gram
2 msk grönsaksfond
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 dl Oatly iMat, Gott-i-maten eller grädde
2msk tomatpure
1-2 tsk strösocker
2 msk torkad basilika eller 1 kruka färsk
1/2 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar

parmesanost

köttbullar eller vegoalternativ


Finhacka lök och vitlök.
Fräs och tillsätt tomater, fond, imat, vin och tomatpure.
Koka upp och låt sjuda i minst 10 minuter under omrörning.
Hacka basilikan.
Krydda med salt, svartpeppar, basilika och socker.
Mixa tomatsåsen.
Tillsätt köttbullarna och koka tills de är varma.

Servera till spagetti, grönsaker och toppa eventuellt med riven parmesan. Vad nu det ska vara bra för. Lika gott utan osten.

    



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar