måndag 25 maj 2015

Chili con carne (köttfärs)


Igår kom Max och sa:

- Mamma, kan vi inte ha chili con carne någon dag?

När min familj kommer med önskemål om mat försöker jag uppfylla deras önskan. Givetvis får Max chili con carne idag men jag gör den på köttfärs.

Gör en extra stor sats så mina "gubbar" har matlåda till sina jobb imorgon.

Själv äter jag veganskt med Anammas bullar och Astrid och apornas Chipotle Mayo.



Chili con carne:

2 gula lökar
1 solovitlök (2-4 vitlöksklyftor)
800 gram nötfärs
1 röd chili
1 tsk paprikapulver (smoked)
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
2 burk krossade tomater
2 burkar vita bönor i tomatsås

Skala och hacka lök.
Bryn färsen tills den fått fin färg.
Hacka chili och stek med färsen.
Blanda ner löken och låt den steka med.
Pressa ner vitlök.
Krydda med paprika, svartpeppar och salt. Eventuellt lite socker
Tillsätt tomaterna och koka ihop. Koka gärna på svag värme under en timme om du har tid.
Häll i bönorna och låt alltsammans bli varmt.  Låt inte koka så att bönorna går sönder.
Smaka av om det behövs mer kryddor.

Servera med kokt ris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar