tisdag 19 maj 2015

Minestronesoppa - vegansk såklart



Minestronesoppa kan du göra utan något kött i men köttfärs ger lite mer mättnad i soppan. Jag väljer att ha i Anammas veganfärs.

Jag tillhör dem som vill ha lite bitar i soppan. Inte för stora men inte heller för små. Därför använder jag mig av min grönsakshackare. Det enda som jag verkligen finhackar är den röda pepparfrukten. Du gör givetvis som du vill. Finhackat eller större bitar.

Pastan jag väljer att ha i är Risoni (en pasta som ser ut som riskorn). Du väljer vilken pasta du vill. Spagetti som du bryter i mindre bitar fungerar alldeles utmärkt.

500 gram Anamma färs
1 stor rödlök
3 stora morötter
1 solovitlök (3-5 klyftor vitlök)
1-2 spanskpeppar
2 förpackningar á 500 gram krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk grönsaksbuljonpulver alternativt 2 grönsaksbuljongtärningar
1 1/2 liter vatten
2 dl risoni (200-250 gram pasta)
3 msk torkad basilika
1 liten purjolök
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Hacka rödlök.
Skala och hacka morötter.
Kärna ur och finhacka röd chilipeppar.
Fräs rödlök, vitlök, morötter och spansk peppar några minuter.
Tillsätt färsen och stek ytterligare några minuter. Rör om.
Blanda ner krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljongpulver.
Koka i tio minuter, slå i risoni och koka pastan efter tiden på paketet. Risoni ska koka i 11 minuter. Rör.
Skiva purjolöken.
Tillsätt salt, svartpeppar, basilika och purjolök.
Koka några minuter till.
Smaka av. Eventuellt behövs lite sötma. Socker, stevia eller honung.

Servera med ett gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar