Jag grillade kycklingfilé i ugnen men om du vill spara tid fungerar en färdigköpt grillad kyckling. Eller om du har rester.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 gram kycklingfilé
2 paket bacon
3/4 stor röd paprika
Äggstanning:
3 dl iMat (grädde)
3 ägg
1 tsk paprikapulver
2-3 dl riven ost
2 krm salt
Blanda ihop pajdegen snabbt i en matberedare.
Ställ formen kallt minst 30 minuter.
Tryck ut degen i en springform eller en pajform.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
Stek kycklingen. Låt svalna något.
Strimla bacon och stek.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Dela paprika i mindre bitar.
Fyll skalet med kyckling, bacon och paprika.
Blanda iMat med ägg, paprikapulver, ost och salt.
Häll äggstanningen över kycklingen.
Gratinera längst ner i ugnen 200 grader i 30 - 40 minuter.
Servera med sallad.
Jag gjorde en broccoligratäng till mig.
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 gram smör
2 msk kallt vatten
Fyllning:
500 gram kycklingfilé
2 paket bacon
3/4 stor röd paprika
Äggstanning:
3 dl iMat (grädde)
3 ägg
1 tsk paprikapulver
2-3 dl riven ost
2 krm salt
Blanda ihop pajdegen snabbt i en matberedare.
Ställ formen kallt minst 30 minuter.
Tryck ut degen i en springform eller en pajform.
Förgrädda pajskalet i 200 grader i 10 minuter.
Stek kycklingen. Låt svalna något.
Strimla bacon och stek.
Dela kycklingen i mindre bitar.
Dela paprika i mindre bitar.
Fyll skalet med kyckling, bacon och paprika.
Blanda iMat med ägg, paprikapulver, ost och salt.
Häll äggstanningen över kycklingen.
Gratinera längst ner i ugnen 200 grader i 30 - 40 minuter.
Servera med sallad.
Jag gjorde en broccoligratäng till mig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar