tisdag 12 maj 2015

Morotsfalafel



Receptet kommer från tidningen Vego. Jag gjorde 1 1/2 sats och formade mina till små biffar istället för avlånga järpar enligt receptet.

Serverade med kvarnkorn och tzatziki. Jag gjorde min tzatziki på naturell havreyoghurt från Oatly.

Riktigt gott var detta falafelreceptet. Kommer jag absolut att göra igen.

Gick väl hem si och så hos familjen.


2 burkar kikärtor a' 400 gram
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
3 msk majsstärkelse
2 tsk spiskummin
1 tsk salt

Skölj väl och mixa kikärtor.
Riv morötter.
Blanda kikärtor och morötter.
Hacka löken fint.
Blanda ner lök med kikärtor.
Pressa i vitlök.
Blanda ner olivolja, majsstärkelse, spiskummin och salt.
Forma till små biffar och stek gyllenbruna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar