torsdag 2 maj 2013

Röd currygryta med nudlar



- Broccoli! Igen!, sa Max när jag plockade fram ingredienserna.

Jag löste det genom att koka broccolin vid sidan. Var bara jag som åt av den.

Max sa:

-Detta har du lyckats bra med mamma. Mästerkocken nästa.

Skönt att höra positivt.

600 gram skinkschnitzel
2 stora morötter
1 stor rödlök
1 broccoli
2 tsk röd currypasta
4 msk olja
2 cm färsk ingefära
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 lime

Strimla schnitzel.
Skala och strimla morötter.
Skiva lök.
Dela broccoli i buketter.
Fräs kött och currypasta i olja.
Tillsätt grönsaker och stek lite till.
Häll på kokosmjölk, vatten och kycklingfond.
Riv ner ingefära.
Koka ca 5 minuter.
Smaka av med rivet skal av och saft från lime samt lite salt.

Servera med äggnudlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar