onsdag 23 juli 2014

Skånsk kalops


Gubben jublade och jag svettades. Väldigt varmt att göra långkok i värmen men det sköna är att det klarar sig själv på spisen. Man behöver inte stå i köket hela tiden. Ställ alarm och gör annat under tiden. 

Kontrollera ditt kött om koktiden räcker. Sämre kvalitet på köttet kräver längre koktid.

1 1/2 kg grytbitar (högrev)
3 gula lökar
1/2 dl vetemjöl
15 kryddpepparkorn
3-4 lagerblad
1 1/2 tsk salt
2 msk kalvfond
vatten
4 morötter
1 dl Gott-i-maten (grädde/mjölk)

Vänd köttet i mjöl.
Klyfta löken.
Stek kött och lök i omgångar.
Lägg över i en gryta.
Tillsätt kryddor, fond och täck med vatten.
Koka på svag värme i 1 1/2 timme.
Rör några gånger under tiden och kontrollera så inte vattnet kokar bort.
Skala morötterna och dela i mindre bitar.
Lägg morötterna och Gott-i-maten i grytan och koka i ytterligare 30 minuter.

Servera med inlagda rödbetor.

1 kommentar:

  1. Härligt glad vällagad nyttig och framförallt gjord av en stor dos kärlek också
    En riktigt smakabra mumsig njutbar mat

    SvaraRadera