måndag 29 april 2013

Fyllda färsbiffar med dragonsås




Väldigt gott men mer en bjudrätt än en helt vanlig måndag.

Eftersom jag haft möte på soc så kom jag hem strax innan gubben.

Jag pillade ihop biffarna och salladen medan han skalade potatis och fixade såsen.

Hann bli klar med maten och äta innan det var dags för tredje rundan med bilen idag.

1 1/2 kg nötfärs
2 ägg
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
2 tsk kalvfond
2 vitlöksklyftor
2 tsk timjan
2 msk Dijonsenap
salt och svartpeppar
100 - 150 gram ädelost
2 paket bacon

Sås:
3 dl mjölk
2 dl grädde
1 1/2 msk kalvfond
1 tsk rödvinsvinäger
1 tsk dragon
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja 
salt
svartpeppar

Blanda ströbröd, mjölk, fond och ägg.
Arbeta i köttfärsen och smaksätt med vitlök, timjan, senap, salt och peppar.
Forma tunna biffar.
Lägg en tunn bit ädelost på häften av biffarna, de återstående biffarna ovanpå och linda bacon runt kanten.
Stek biffarna i 3 minuter per sida i öppen panna, därefter 10 minuter till i ugn 220 grader.

Koka upp mjölk, grädde, fond, vinäger och dragon.
Red av med majsstärkelse löst i vatten och sjud såsen i 5 minuter.
Smaksätt med kinesisk soja, salt och svartpeppar.

Servera med kokt potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar