torsdag 11 april 2013

Kasslerlasagne


Detta receptet kallades för snabb lasagne men jag tycker inte det gick speciellt fortare att tillags än vanlig lasagne.

En annorlunda variant av lasagne. I receptet fanns champinjoner men jag uteslöt dem. Köper man färdig ostsås och krossade tomater med basilika skippar/förenklar man några moment.

1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
700 gram kassler
500 gram passerade tomater
1 msk ketchup
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika
200 gram färska lasagneplattor

ostsås:
1 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl riven ost

Hacka gul lök.
Skiva purjolök.
Finhacka kassler.
Fräs gul lök och purjolök.
Tillsätt vitlöksvamp, krossade tomater, ketchup, salt och peppar.
Sjud i några minuter.
Hacka basilika och tillsätt.
Gör en ostsås.
Rör ner ostsåsen med kasslerröran.
Varva såsen med lasagneplattor i en smord ugnsfast form.


Avsluta med sås och strö över riven ost.
Grädda mitt i ugn 220 grader i ca 25 minuter.

Servera med ärtskott och cocktailtomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar