Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
torsdag 11 april 2013
Kasslerlasagne
Detta receptet kallades för snabb lasagne men jag tycker inte det gick speciellt fortare att tillags än vanlig lasagne.
En annorlunda variant av lasagne. I receptet fanns champinjoner men jag uteslöt dem. Köper man färdig ostsås och krossade tomater med basilika skippar/förenklar man några moment.
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
700 gram kassler
500 gram passerade tomater
1 msk ketchup
knappt 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 kruka basilika
200 gram färska lasagneplattor
ostsås:
1 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
3 dl riven ost
Hacka gul lök.
Skiva purjolök.
Finhacka kassler.
Fräs gul lök och purjolök.
Tillsätt vitlöksvamp, krossade tomater, ketchup, salt och peppar.
Sjud i några minuter.
Hacka basilika och tillsätt.
Gör en ostsås.
Rör ner ostsåsen med kasslerröran.
Varva såsen med lasagneplattor i en smord ugnsfast form.
Avsluta med sås och strö över riven ost.
Grädda mitt i ugn 220 grader i ca 25 minuter.
Servera med ärtskott och cocktailtomater.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar