måndag 15 april 2013

Pitabröd med köttfärsfyllning



Snabbmat när minuterna är för få på timmen. Idag har det varit mycket. Jobbiga saker som tagit energi.

Skönt att Ulrika fixat tårta till kaffet innan vårt telefonmöte. Blev en trevlig stund i eländet.

Fick öppna hjärtat i ett långt telefonsamtal som kändes så underbart. Du vet vem du är och jag vet att du läser. <3 Du är en fantastisk kvinna.

Snart dags att köra och hämta Maja och kompis. Dansa mellan 20-21 är lite sent.

Bilen har idag rullat många mil. 14 mil en ledig dag är mycket mer än jag vill och orkar.

Imorgon är en ny dag.

500 gram nötfärs
1 burk (410 gram) böngroddar
1 stor gul lök
300 gram vitkål
4 msk kalvfond
2 tsk soya
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
pitabröd

sås:
1 dl creme fraiche
1 dl sweet chilisås

Skiva löken.
Strimla vitkålen.
Skölj böngröddarna.
Stek köttfärsen smulig.
Stek i annan panna lök och vitkål. Inte för färg utan för att det ska mjukna.
Häll lök/vitkål i färsen.
Tillsätt böngroddar.
Blanda ner fond och soya.
Smaka av med salt och svartpeppar.

Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt.

Värm pitabröd snabbt i ugn eller micro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar