Jag är en kvinna, dotter, hustru, mamma, farmor och mormor som jonglerar för att få livet att fungera i en speciell och rörig familj. Välkommen in att ta del av min matlagning och vårt liv.
måndag 15 april 2013
Pitabröd med köttfärsfyllning
Snabbmat när minuterna är för få på timmen. Idag har det varit mycket. Jobbiga saker som tagit energi.
Skönt att Ulrika fixat tårta till kaffet innan vårt telefonmöte. Blev en trevlig stund i eländet.
Fick öppna hjärtat i ett långt telefonsamtal som kändes så underbart. Du vet vem du är och jag vet att du läser. <3 Du är en fantastisk kvinna.
Snart dags att köra och hämta Maja och kompis. Dansa mellan 20-21 är lite sent.
Bilen har idag rullat många mil. 14 mil en ledig dag är mycket mer än jag vill och orkar.
Imorgon är en ny dag.
500 gram nötfärs
1 burk (410 gram) böngroddar
1 stor gul lök
300 gram vitkål
4 msk kalvfond
2 tsk soya
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
pitabröd
sås:
1 dl creme fraiche
1 dl sweet chilisås
Skiva löken.
Strimla vitkålen.
Skölj böngröddarna.
Stek köttfärsen smulig.
Stek i annan panna lök och vitkål. Inte för färg utan för att det ska mjukna.
Häll lök/vitkål i färsen.
Tillsätt böngroddar.
Blanda ner fond och soya.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå kallt.
Värm pitabröd snabbt i ugn eller micro.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar